Cilde İyi Gelen Besinler

Sağlıklı bir cilt sırrının, yediğimiz besinler ile doğrudan ilgili olduğunu biliyor musunuz? Çoğu zaman ihmal ettiğimiz bu konuya gereken dikkati vererek, cilt sorunlarını büyük oranda azaltabiliriz. Özellikle yüz bölgesi gibi hassas ve deformasyonlara son derece müsait deri yapısında, yediğimiz besinlerin etkisi büyüktür. Bu kapsamda cilde iyi gelen besinler tüketerek sağlıklı ve genç görünen cilde daha kısa sürede kavuşabilir bununla birlikte cilt bakım uygulamalarının etkisini artırabilirsiniz.

Sağlıklı bir beslenme düzeni, her anlamda kişiye önemli faydalar sağlamaktadır. Bu faydalardan biri de hiç kuşkusuz cildin iyileşmesi ve sağlıklı görünüme ulaşması oluyor. Peki cildinize hangi besinler iyi gelir? Cilde iyi gelen yiyecekler ve cilde iyi gelen içecekler arasında su, taze sebze ve meyveler öne çıkıyor. Bunun dışında belli başlı kurallara dikkat etmeniz, istediğiniz görünümde cilde ulaşabilmenizi sağlar.

Sağlıklı Bir Cilt İçin Beslenme Kuralları

Günümüzde hazır, işlenmiş, paketli ve katkı maddeli ürünlerin piyasadaki varlığı hızla artmakta. Bu gıdalar arasında sağlıklı beslenmek zor gibi görünse de belli başlı kurallara dikkat ederek cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz. Peki sağlıklı bir cilt için beslenme kuralları nelerdir?;

  • Bol su tüketimi, hem vücut hem de cilt sağlığı için son derece önemlidir. Özellikle cilt kuruluğu problemi yaşayan ya da cilt lekesi sorunu bulunan kişiler, bol su tüketimi ile cilt yenilenmesini hızlandırabilir.
  • Yağlı besinlerin tüketimini azaltmak, yüze iyi gelen şeyler listesinde ilk sıralarda yer alır. Cildin yağlanmasının önüne geçmek ve sivilce oluşumunu önlemek için yağlı besin tüketimini azaltmalısınız.
  • Cilde iyi gelen meyveler ve sebzeler mevsiminde tüketildiğinde önemli faydalar sağlar. Bu sebeple mevsiminin dışında meyve ve sebze tüketimi, sağlıklı bir cilt için önerilmez.
  • Paketli işlenmiş gıdaları ve rafine şekeri hayatınızdan tamamen çıkararak cilt sağlığınız için büyük bir adım atabilirsiniz. 
  • Çay, kahve ve gazlı içecekleri sınırlandırarak besleyici değeri yüksek içecekleri hayatınıza dahil etmeniz, hem cilt hem de vücut sağlığınız için son derece önemlidir.

Cilt Sağlığına İyi Gelen 5 Besin

Yüze iyi gelen besinler araştırması yapan kullanıcıların büyük bir çoğunluğu sivilceli cilde iyi gelen besinler konusunda meraktadır. Cilt sağlığını koruyan besinlerin neredeyse tamamı, sivilceli ciltler içinde olumlu etkiler sunar. Buna ek olarak sivilceli bir cilde sahip iseniz bazı yağlı besinleri hayatınızdan çıkarmanız, yeni sivilce oluşumunu da önler. Bunlara ek olarak cilt sağlığına iyi gelen 5 besini birlikte inceleyelim;

Ispanak

Cilde en iyi gelen besinler arasında ilk sırayı verdiğimiz ıspanak, içeriğinde bulunan C, E ve A vitaminleri ile cildi destekler. Yeşil sebzeler arasında besin değerleri ile öne çıkmakta olup cilt sorunlarının tedavisinde de tercih edilmektedir. Mevsiminde tüketilen ıspanağı beslenme düzeninize eklemeyi ihmal etmeyiniz. 

Kereviz

Günlük hayatta sıklıkla tüketilen besinler arasında yerini almıyor olsa da besleyici değerleri ile sağlıklı beslenme düzeni oluşturan kişilerin menülerine eklenecek bir sebze de kerevizdir. Lif bakımından oldukça zengin olan bu besin aynı zamanda düşük kalorisi sayesinde kilo problemi olan kişiler tarafından da rahatlıkla tüketilebilir. 

Yumurta

Listede yer alan bir diğer besin hayvansal gıdalar arasında sayacağımız yumurtadır. Cilde faydalı besinler listesinde yer verdiğimiz yumurta, zengin protein ve biotin içeriği ile cilt sağlığınızı korurken oluşabilecek deformasyonlara karşı cildinizi korur. Aynı zamanda saç dökülmesi ve tırnak kırılması gibi sorunlara karşı önemli bir çözümdür.

Avokado

Özellikle son yıllarda sofralarda yerini almaya başlayan avokado, antioksidan deposudur. Bunun yanı sıra A, C ve E vitaminleri açısından zengin olup cilde parlaklık ve canlı bir görünüm kazandırmaktadır. Güneşin zararlı ışınlarına karşı da koruma etkisi bulunan avokadoyu tüketirken, olması gereken miktarı geçmemeniz gerekir. Yağ içeriği zengin avokado için önerilen miktar orta boy bir avokadonun yarısı şeklindedir. 

Ceviz

Hafıza güçlendirici etkisi ile öne çıkan cevizin sayısız faydasından biri de cilt için olmaktadır. Sağlıklı ve güzel görünen bir cilt için düzenli ceviz tüketimi önerilmektedir. Omega 3, Omega 6 ve yağ asitleri sayesinde cilt elastikiyetini koruyan ceviz, ince kırışıklık oluşumunu önleyerek cildi yaşlanmaya karşı korur. Bu sebeple düzenli olarak her gün 2-3 tam ceviz tüketimi önerilmektedir.

 

 

Menü