C Vitamini Cilde Faydaları

Vücut ve cilt sağlığının korunabilmesi için bazı vitamin ve minerallerin düzenli olarak alınması önemlidir. Bu vitamin ve mineraller, alınması gerekenden düşük bir miktarda alınır ya da hiç alınmazsa çeşitli belirtiler kendini göstermeye başlar, vücut ve cilt sağlığında bozulmalar ortaya çıkar. Sağlık için önemli vitaminlerden biri de C vitaminidir. Hollywood starlarının güzellik sırlarından biri olan c vitamini cilde faydaları ise saymakla bitmiyor. 

Güçlü bir antioksidan olarak bilinen bu vitamin, bazı kozmetik ürünlerinin temel bileşeni olmakla birlikte birçok faydayı da beraberinde getirmektedir. Özellikle orta yaş kesimde yaşlanmaya bağlı oluşabilecek cilt sorunları için tercih edilir. Elbette doğru uygulama yöntemi ve kozmetik sıralamasına dikkat edilmesi, faydalarını artırmaktadır. Peki c vitamini nedir? c vitamini cilde nasıl uygulanır?

C Vitamini Nedir?

C vitamini, başta turunçgil ve birçok sebzede yer alan bir vitamin türüdür. Günlük c vitamini tüketim miktarı karşılandığı takdirde vücut sağlığı işleyişini korumakla öne çıkar. Cilde olan faydalarının ortaya çıkmasıyla farklı formlarda birçok kozmetik ürününün temel bileşeni haline gelmiştir. C vitamini içerikli serumlar, cilt kremleri, cilt maskeleri ve medikal uygulamalar bunlardan bazıları olarak sayılabilir. 

Suda çözünen bir vitamin olmakla birlikte vücutta depolanmaz. Bu sebeple ihtiyaç duyulmadığı takdirde vücuttan atılır. Vücuttan atılan c vitaminlerine daha sonra ihtiyaç duyulması, bu vitaminin düzenli olarak alınmasını gerektirir. Bunun için turunçgiller başta olmak üzere maydanoz, domates, ıspanak, kivi ve çilek gibi besinlerin düzenli tüketilmesi önemlidir. Gıda alımının dışında en iyi c vitamini serumu tercihi yaparak ya da çeşitli cilt bakım uygulamaları ile c vitaminini cildiniz için doğrudan kullanabilirsiniz. 

C Vitamini Eksikliği 

Her vitaminde olduğu gibi c vitamini de vücutta yeterli düzeyde bulunmadığında çeşitli sorunlar ortaya çıkar. Çeşitli belirtilerle kendini gösteren c vitamini eksikliği sonucu ortaya çıkan hastalıklar ve sorunlar;

  • Solgun ve mat cilt görünümü,
  • Cilt kuruluğu
  • Ciltte ince çizgiler ve cilt tonu eşitsizliği
  • Düşük bağışıklık sistemine sebep olarak sık hastalanma ve kolay iyileşememe 
  • Sürekli olarak halsizlik, güçsüzlük ve yorgunluk hali
  • Kemik güçsüzlüğü ve eklem ağrıları
  • Saç dökülmesi, seyreklik, kepeklenme ve saç derisi problemleri
  • Güçsüz tırnaklar

C vitaminin Cilde Faydaları Nelerdir?

Doğrudan veya dolaylı olarak alınması mümkün olan c vitamini, cilt için birçok önemli faydaya sahiptir. Elbette C vitamini cilde faydaları için düzenli ve doğru kullanım gerekmektedir. C vitamini serumu kullananlar için bu uygulama, cilt bakım rutinin bir parçası haline gelmeli ve sabah akşam temiz cilde tonik uygulaması sonrası ve nemlendirme öncesi uygulanmalıdır. Bunun dışında c vitamini içmenin cilde faydaları da birçok şikayeti minimuma indirir. Peki c vitamini ciltte ne işe yarar? c vitamini yüze faydaları nelerdir?

Leke Karşıtı Tedavi Sağlar

C vitamini serumu lekelere iyi gelir mi? sorusu özellikle leke şikayeti bulunan kişiler tarafından sıklıkla sorulmakta. Cilt lekesi sorunları, genetik ya da çevresel faktörler sebebiyle hem kadınların hem de erkeklerin en sık karşılaştığı cilt problemidir. Leke sorununu ortadan kaldırmak amacıyla cildin kendini yenilemesi ve güneşin zararlı etkilerinden korunması gerekmektedir. Bu amaçla cilt bakım rutinine c vitamini eklenemelidir. C vitamini içerikli güzellik uygulamaları için Kocaeli Güzellik Merkezi adresimizden detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Yaşlanma Karşıtı Koruma Sağlar

20’li yaşlardan itibaren cilt, esnekliğini kaybetmeye başlar. Bununla birlikte orta yaşlarda ince kırışıklıklar gözlenmeye başlar. Yaşlanma karşıtı koruma sağlayan c vitamini ile cilt esnekliği korunur ve kolajen üretimini tetiklemesi ile birlikte cildi onarır. Çeşitli deformasyonlarla ortaya çıkan ince ve derin kırışıklık görünümünü minimuma indirir.

Kolajen Üretimini Destekler

Kolajen, cilt altı dokularının sağlığı için önemli bir protein hücresidir. Cildin sıkı ve genç kalmasını sağlayacak kolajen üretimi için c vitamini büyük bir görev üstlenir. Düzenli kullanımda kolajen üretimini destekleyerek yaşlanmayı geciktirir, kırışıklık oluşumunu azaltır, cilt sarkmalarını geciktirir.

Cilt Hasarlarının Giderilmesini Sağlar

Çeşitli sebeplerle ortaya çıkan cilt hasarları ve deformasyonlarının iyileştirilmesinde c vitamini kullanılmaktadır. Ameliyatsız cilt gençleştirme işlemlerinde c vitamini faydaları oldukça yüksektir. Cildin daha canlı ve genç görünmesini sağlayan c vitamini, doğal bir antioksidan olması sebebiyle yara ve cilt sorunlarında iyileşmeyi hızlandırır.

Göz Altı Morluklarına İyi Gelir

Hasta ve yorgun görünüme sebep olan göz altı morlukları, kadın ve erkeklerin en önemli şikayetleridir. İyileşmesi zor gibi görünse de doğru c vitamini uygulamaları ile göz altı morluklarının aydınlanması mümkün. Işık dolgusu gibi uygulamaların dışında c vitamini bakımı ile göz altı morluğu şikayetlerinizi azaltabilir ve daha sağlıklı bir görünüme ulaşabilirsiniz. 

 

Menü