Milia Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır?

Milia veya bir diğer deyişle miliae cilt yüzeyindeki keratinlerin ‘’lifli bir yapı ile karakterize, protein ailesinin genel adlandırması’’ birikerek sıkışması halidir.  Çoğunlukla göz çevresinde görülen bu durum göz alti yag bezeleri olarak da ifade edilmektedir. Göz cevresinde milia oluşumu bireylerde sağlık açısından bir tereddüt yaratmasının yanından fiziksel görünüş açısından da rahatsız etmektedir. Eğer siz de milia tedavisi nedir, nasıl yapılır? Sorusunu arama motorlarına sorarak bilgi almak istiyorsanız doğru adrestesiniz. 

Tedavi sürecini başlatmak için öncelikle yapmanız gereken şey alanda tecrübeli bir dermatoloji uzmanından randevu talebinde bulunmanız olacaktır. Söz konusu dermatolog lezyon sayısı ve derinlikleri konusunda incelemeler yaptıktan sonra cilt tipiniz ve çeşitli etkenleri de göz önünde bulundurarak tedavi sürecini başlatacaktır. 

Tedavi enjektör ucu ile ekstirpasyon ile yapılabildiği gibi; kriyoterapi, cilt soyucu etkiye sahip kremler, plexr tedavisi, kimyasal peeling, radyofrekans ve elektrokoter gibi diğer alternatif yöntemlerle de gerçekleştirilebilir. Tedavi aşamaları ‘’milia temizliği nasıl yapılır?’’ Başlığı altında detaylı şekilde anlatılmıştır. Bebeklerde milia gibi diğer özelleşmiş sorular, tedavi hizmeti almak ve milia tedavi fiyatları gibi sorularınız için iletişim bölümünden ilgili ekibimiz ile temasa geçerek daha kapsamlı bilgi alabilirsiniz.

Dikkatinizi Çekebilir: Led Terapi

Milia (Göz Altı Yağ Bezesi) Nedir?

Halk dilinde ifade etmek gerekirse milia; çoğunlukla göz bölgesi ve yanaklarda oluşan beyaz-sarı renkteki toplu iğne boyutlarındaki kabarcıklardır. Milia eğer olması gerekenden daha fazla alana yayılmışsa bu kez milium olarak adlandırılır. Genel olarak yüz bölgesinde görülen milia hastalığı ile vücudun çeşitli bölgelerinde de karşılaşılabilir. Göz altı yağ bezesi olarak da bilinen durum, spesifik bir döneme ait değildir ve her yaşta görülebilir. İçerisinde deri bileşenleri barındırmasından dolayı görünümü yağ kistlerine benzemektedir. Farkı ise görece daha sert bir yapıda bulunmalarıdır. 

Milia Tipleri Nelerdir?

Yaygın olarak göz çevresinde görülen milia sadece bu bölge ile sınırlı kalmamaktadır. Söz konusu bu bölgeler şu şekilde sıralanabilir; yüzde milia, çenede milia, alında milia, ciltteki milia, genital bölgede milia. Şimdi de milia tipleri konusuna değinelim;

  • Primer milia; primer kelimesi dilimizde ‘’birinci’’ anlamına gelmektedir. Bu kapsamda primer milia ise kendiliğinden gelişen milia türleri olarak açıklanmaktadır.
  • Yenidoğan primer milia; yenidoğan bebeklerde görülen türdür. Yaygın olarak yüz, gövde ve kollarda görünür. İstisnai durumlar dışında birkaç hafta içinde kendi kendine yok olur.
  • Çocuk ve yetişkinlerde primer milia; genel olarak göz çevresi T bölgesinde ‘’alın, burun ve çeneyi kapsayan bölge’’ görülür. Bu tür kendi kendine geçmez. Tedaviye gereksinim duyulur.
  • Sekonder milia; ikincil anlamına gelen sekonder milia, ilaç kullanımı veya hastalık gibi dış etkenler nedeniyle oluşur.

Dikkatinizi Çekebilir: Kocaeli Dermapen

Milia Neden Oluşur?

Bir cilt problemi olarak karşımıza çıkan milia veya gözaltı yağ bezesi, konu hakkında bilgisi olmayan kişilerce sivilceler ile karıştırılsa da bir sivilce türevi değildir. Milialar kesinlikle kişinin kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışmaması gereken bir konudur. Zira bu durum olası cilt hastalıklarına davetiye çıkarabilir. Boyut olarak çoğunlukla 3 mm’den daha küçük olan oluşumlar daha net anlaşılması açısından toplu iğne başı kadar tasvir edilebilir. Peki milia neden oluşur?

  • Yanlış beslenme alışkanlıkları milia oluşumuna neden olabilmektedir.
  • Doğuştan gelen genetik yatkınlık durumu
  • Sıradan bir durum gibi görünse de uzun süren ve tekrarlayan uykusuzluk
  • Aşırı yağlı ve tuzlu gibi yiyeceklerin tüketilmesi
  • Son olarak çok miktarda kafein tüketimi de göz altlarında yağ bezesi oluşumuna neden olabilmektedir.

Milia Temizliği Nasıl Yapılır?

Tedavi için uzman ellere başvurulması gerekmektedir. Bireylerin kendi kendilerine sıkmaya çalışması yahut koparması, iğne vasıtasıyla içini boşaltmaya çalışması son derece yanlıştır. Bu kapsamda milia bitkisel tedavi veya milia doğal tedavi şeklinde bazı uygulamalar olsa da en tesirli yöntem tıbbi müdahalelerdir.  

  • Tedaviden önce önerilen şeylerden biri cilt bakımı tavsiyesidir. Fakat bu her zaman işe yaramayacaktır.
  • Temizlik öncesinde ilk olarak deri yumuşatılır. 
  • Bölgeye anestezik krem sürülür.
  • Bu aşamadan sonra steril enjektör uçları ile derinin alt bölgesindeki yağ kisti nazik bir şekilde çıkartılır.
  • Daha sonra bölge dezenfekte edilerek olası mikrop kapma ve enfeksiyon ihtimallerinin önüne geçilir.

Milia Tedavi Fiyatları

Gözün altındaki yağ bezeleri özelinde bir tedavi görmek isteyen kişiler göz altı yağ bezesi aldırma fiyatı konusunu merak etmektedir. Milia tedavi fiyatları yağ bezesi sayısı, derinliği ve boyutlarına göre değişebilmekte olup ayrıca işlemin hangi uzmana yaptırdığı da fiyat aralığını etkileyen faktörler arasındadır. Siz de göz altı yağ bezeleri lazer tedavisi fiyatları gibi sorularınız hakkında güncel bilgi almak için iletişim bölümünden bizimle temasa geçebilirsiniz.

Menü