10 Soruda Kalıcı Makyaj

Günün her vakti güzel ve bakımlı görünmek isteyen kadınların son yıllardaki tercihi ‘kalıcı makyaj’ uygulamaları olmaktadır. Özellikle çalışan kadınlar için büyük bir kolaylık olan kalıcı makyaj, popüler güzellik uygulamalarının başında geliyor. Uzun süre kalıcılığa sahip bu uygulama hakkında tüm merak ettiklerinizi ‘10 soruda kalıcı makyaj’ yazımızda bulabilirsiniz. İşte tüm detayları ile kalıcı makyaj uygulamaları..

1.Kalıcı Makyaj Nedir?

Sıklıkla dövme ile karıştırılan kalıcı makyaj, kesinlikle dövme değildir. Yarı kalıcılığa sahip bu uygulamalar, belli bir süre sonra silinerek ortadan kaybolur. Peki kalıcı makyaj nedir? Kalıcı makyaj, renk pigmentlerinin tek kullanımlık iğnelerle derinin altına enjekte edilme işlemidir. Cildin en üst katmanına yerleştirilen renk pigmentleri genellikle kaş, dudak ve göz kapağına uygulanmaktadır. İşlem yapıldıktan sonra çıkarılması oldukça zahmetli olduğundan bu işlemi profesyonel bir merkezde güvenilirliğinden emin olduğunuz cihazlarla yaptırmalısınız.

2.Kalıcı Makyaj Kimler İçin Uygundur?

  • Makyaj yapmak için emek ve zaman harcamak istemeyen kadınlar,
  • Yoğun tempoda çalışan kadınlar,
  • Dudak çevresinde asimetrik bozukluk olanlar,
  • Dudaklarında pigment kaybına bağlı renksizlik yaşayanlar,
  • İstenilen kaş yapısına sahip olmayanlar,
  • Makyaj malzemelerine karşı alerjisi bulunanlar,

kalıcı makyaj uygulamalarının kolaylığından yararlanabilir, arzu ettikleri yüz görünümüne ulaşabilirler.

3.Kalıcı Makyaj Kimlere Uygulanmaz? 

  • Hamile ve emziren anneler, kalıcı makyaj uygulamalarından uzak durmalıdır.
  • Kalıcı makyaj uygulamaları diyabet hastaları için önerilmez.
  • Kanser hastaları, kalıcı makyaj yaptırmadan önce doktor onayı almalıdır.
  • Uygulama yaptırılmak istenen bölgede et beni, mantar, egzama gibi cilt problemleri olmamalıdır.
  • Açık yara üzerine ve çevresine kalıcı makyaj uygulanmaz. 
  • Kalıcı makyaj yaptırmadan önce düzenli kullandığınız bir ilaç varsa bunu belirtmelisiniz. Herhangi bir risk durumunda uygulama yapılmaz.
  • 18 yaş altı kişilere kalıcı makyaj uygulanmaz.

4.Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır?

Oldukça kısa süreli ve konforlu olan bu teknik ile istediğiniz görünüme acısız ve ağrısız olarak ulaşabilirsiniz. Peki kalıcı makyaj nasıl yapılır?

  • Öncelikle uygulama yaptırmak istediğiniz bölgeye karar vermelisiniz. Her bölge için kullanılan malzeme ve renk pigmentleri farklı olmaktadır.
  • Ardından cilt renginize ve tercihinize göre renk pigmenti seçilir. Anestezik krem, lokal olarak uygulanarak işlem süresince hiçbir acı ve ağrı hissetmemeniz sağlanır. 
  • Tek kullanımlık iğnelerle uygulamaya başlanır.
  • Renk pigmentleri cildin hemen alt katmanına enjekte edilmekte olup ortalama 30 dk süren bir işlemdir. 
  • İşlem sonrasında bazı noktalara dikkat ederek ve uygulama yapılan bölgeye düzenli bakım yaparak süreci sorunsuz şekilde tamamlayabilirsiniz.

5.Kalıcı Makyaj Malzemeleri Nelerdir?

Kalıcı makyaj uygulamaları esnasında kullanılan birçok cihaz, malzeme ve ürün bulunmaktadır. Kalıcı makyaj malzemeleri arasında;

  • Kalıcı makyaj cihazı
  • Microblading uygulaması için özel kalem,
  • Boyalar yani renk pigmentleri 
  • Cihazlar için uygun tek kullanımlık iğneler
  • Çizim için altın oran cetveli
  • Anestezik krem
  • Bakım kremleri

6.Kalıcı Makyaj Bakım Süreci Nasıldır?

Makyaj uygulamalarından sonra dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında bakım süreci gelmektedir. Özellikle uygulama sonraki 7 – 10 gün, deri değişiminin yaşandığı süreç olup bu dönemde çeşitli kremlerden yararlanılmalıdır. Özellikle pigment kaybını önlemek amacıyla bu süreçte uygulama yapılan bölgenin üzeri kremle ince bir tabaka halinde kapatılmalıdır. Çok kalın uygulanan kremler ise sauna etkisi yaparak bölgeyi yumuşatarak yine istenilen sonuca ulaşılmasını engelleyebilir. 

Bunlara ek olarak uygulama yapıldığı andan itibaren 24 saat suyla temastan kaçınmalısınız. Ayrıca 2 hafta boyunca güneşlenme ya da solaryum gibi işlemlerden uzak durarak güneş altında kalmanın yaratacağı hassasiyetten korunabilirsiniz. Uygulama yapılan bölge iyileşene kadar kaçımaktan ya da ovmaktan kaçınmalısınız. Aksi halde enfeksiyon riski ile karşılaşabilirsiniz. Bu gibi noktalara dikkat ettiğiniz takdirde iyileşme sürecini sorunsuz şekilde geçirebilirsiniz.

7.Kalıcı Makyajda Acı Hissedilir Mi?

Ameliyat gibi bir uygulama olmayan kalıcı makyaj, oldukça konforlu bir işlemdir. Uygulama öncesi bölgeye uygulanan anestezik krem sayesinde herhangi bir ağrı ya da acı hissedilmez. Elbette anestezik kremin tam anlamıyla nüfuz etmesi gerekmektedir. Bu süreçte minimum düzeyde acı oldukça normal olup herhangi bir sorun teşkil etmez. Profesyonel olarak uygulanan işlem sonrasında ise herhangi bir yan etki oluşmayacağından kalıcı makyaj uygulamalarının son derece acısız ve ağrısız bir işlem olduğunu ifade edebiliriz.

8.Kalıcı Makyaj Ne Kadar Kalır?

Uzun süreli kalıcılık sağlayan makyaj uygulamaları, kadınların son dönemde en çok tercih ettiği işlemlerden biridir. Bunun sebebi, sağladığı uzun süreli dayanıklılıktır. Dudak renklendirme, kalıcı eyeliner, kalıcı dipliner gibi işlemler, aynı güzellikte uzun süre cildinizde kalarak sizi daima bakımlı gösterir. Peki kalıcı makyaj ne kadar kalır? Öncelikle bu uygulamaların kalıcılığını etkileyen birçok nokta mevcuttur. Özellikle yapılan işlemin profesyonelliği, kullanılan boyaların kalitesi, cilt tipi, kişinin yaşı ve uygulama sonrası bakım süreci bu uygulamaların kalıcılığını belirler. Kalıcı makyajın cilt üzerinde etkisini kaybetmesi ortalama 2 – 2.5 yıl sürer. Bu süre birçok kadının beklentilerini karşılamaktadır. Bu süreçte kalıcı makyaj fiyatları ile hem bütçenizi zorlamamış hem de zaman ve emek tasarrufu yapmış olursunuz.

9.Kalıcı Makyaj Çıkarılabilir Mi?

Elbette kalıcı makyaj çıkarmak mümkündür. Ancak kalıcı makyaj silme işlemleri oldukça zahmetli olabilmektedir. Kalıcı makyajların çıkarılabilmesi için birden fazla seans gerekebilir. Bu sebeple kalıcı bir işlem yaptırmadan önce detaylı bir araştırma yapmalı, renk pigmentlerini seçerken profesyonel destek almalısınız. 

10.Başlıca Kalıcı Makyaj Uygulamaları Nedir?

Kadınlar için yüz bölgesinde en çok dikkat edilen noktalar arasında gözler, kaşlar ve dudaklar yer alır. Bir kadının adeta güzelliğini belirleyen bu noktalar için son dönemde kalıcı işlemlerden yararlanılmaktadır. Bunlar;

Microblading Kaş Tasarımı

Microblading kaş tasarımı, bir kaş kontürü tekniğidir. Kaşlarınızı yeniden şekillendiren bu işlem için microblading kalemi kullanılır. Kaşların istenilen yönde, dolgunlukta ve şekilde olmasını sağlar. Doğal bir kaş görünümüne ulaştıran bu uygulama, en çok tercih edilen kalıcı uygulamalardan biridir.

Kalıcı Dipliner / Eyeliner

Daha çekici bakışlara sahip olabilmenizi sağlayan kalıcı dipliner ya da kalıcı eyeliner uygulamaları, göz kapağınızda kirpik diplerine uygulanır. Dipliner kısa olması ve sadece ince bir çizgi şeklinde olması sayesinde daha doğal bir görünüm sunarken eyeliner dolgun ve çekici bakışlara sahip olmanızı sağlar. 

Dudak Kontürü

Dudak renklendirme işlemi olarak da ifade edilen dudak kontürü, dudak çevresine ya da dudak üzerine uygulanabilir. Rengini kaybetmiş ya da asimetrik bozukluklar olan dudaklara uygulanarak dikkat çekici aynı zamanda renkli ve doğal bir dudak görünümü sunar.

Menü