Leke Protokolü Nedir? Nasıl Yapılır?

Cildin pürüzsüz ve canlı kalmasını sağlayan leke protokolü işlemi tüm cilt tipleri için tavsiye edilen tedavilerin başında gelir. Ciltte lekelenmelerin başlıca sebepleri; sivilce lekeleri, güneş lekeleri , doğum lekeleri ve renk pigmentasyon bozukluğu gibi örnekler verilebilir.Peki Leke tedavisinde en etkili yöntem hangisi? Başka bir deyişle yüz lekeleri için hangi tedaviler önerilmektedir? Bunun sebebi kişinin cilt yapısının farklı olması ya da cildin hangi durumda lekelendiğine göre renk protokolü tedavisinde uygulanacak işleme karar verilir. Tüm leke tiplerinin kurtarıcısı olan leke protokolü tedavi yöntemi tüm güzellik uzmanlarının önerdiği en yeni ve en iyi  tedavi yöntemleri arasında yer alıyor. 

Leke Protokolü Nedir?
Leke Protokolü Nedir?

Leke Protokolü Nedir?

Leke protokolü, ciltte farklı durumlardan kaynaklı oluşan lekelerin ya da zamanla renk pigmentasyon bozukluğu oluşan cilt lekelenmeleri için önerilen tedavi yöntemidir. Bu tedavi yöntemi cildin yapısına ve lekenin türüne göre değişiklik gösterebilir.Leke karşıtı kremler ya da lazer leke tedavisi uygulamaları olarak değişebilir.

Tavsiye İçerik: Leke Bakımı

Leke Protokolü Nasıl Yapılır?

Ciltteki lekenin hangi durumda kaynaklandığını kapsamlı bir şekilde analiz ettikten sonra cilde uygulanacak leke protokolü tedavisi  kişinin cilt yapısına ve leke türüne göre lazer ile leke tedavisi ya da leke karşıtı krem  ile cilt bakım uygulamaları önerilir. Peki leke protokolleri nelerdir? sırasıyla;

  • Cilt peelingi
  • Nemlendirme
  • Serum uygulamaları
  • Lazer terapileri
  • Intense pulsed light 

olarak 5 başlık altında incelenebilir. Bu tedavi yöntemleri Yuzdeki lekeler icin hangi islem yapilir? sorusuna cilt yapınıza ve leke türüne göre cevap vermektedir.

Leke Protokolü Dikkat Edilmesi Gerekenler

Leke protokolü işlemi son derece hassasiyet ve dikkat gerektiren bir tedavi yöntemidir. Cilde uygulanacak tedavi için hijyenik ve steril bir ortam gerekmektedir. Bununla birlikte leke protokolünü uygulayacak kişi alanında uzman ve deneyimli olması gerekmektedir. Aksi takdirde ciltte kalıcı lekelenmeler olabilir. Leke protokolü yaptıranlar işlem öncesi cilt yapısına ve leke türüne göre uygulanacak tedavi yöntemi için bazı tahliller gerekebilir. Bu cildiniz için uygulayacağınız tedaviyi bilmenizi sağlar. Leke protokolü sonrası yapılması gerekenler arasında ilk olarak işlem sonrası cildiniz de hassasiyet oluşacağı için ilk 24 saat makyaj yapılmamalı ve su ile temastan kaçınılmalıdır. Sonrasında kullanacağınız serum ve kremlerin bitkisel ve cilt yapısına uygun olup olmadığına dikkat edilmelidir. Ekstra olarak işlemi uygulayan uzman tarafından dikkat edilmesi gereken durumlar varsa bunları dikkate almakta fayda var.

Dikkatinizi Çekebilir: Cilt Tonu Eşitleme

Leke Protokolü Faydaları Nelerdir?

Ciltte oluşan lekelerin sebepleri çoğu zaman bilinsede ertelenerek daha kalıcı ve daha derin lekelerin oluşmasına neden oluyoruz. Güneş lekeleri, doğum lekeleri , akne ve sivilcelerden kaynaklı lekeler ya da yaşa bağlı renk pigmentasyonu bozukluğu ciltte çeşitli lekelenmelere ve ton eşitsizliğine neden olmakla birlikte ciltte canlılık ve pürüzsüzlük de aynı zamanda yok oluyor. O halde  Leke Protokolü Ne ise yarar? Cildin daha sağlıklı , canlı ve pürüzsüz görünümü için cildin yapısına göre kişiye uygulanan leke tedavi yöntemidir. 

  • Ciltteki ölü deriden arındırarak cildi tazeler ve yaşlanmayı önlemeye yardımcı olur. 
  • Cilt yapısına göre seans sayısı belirlenen kişinin uygulamadan sonra ciltte renk eşitliği görülür. 
  •  güneş lekeleri ve akne lekeleri de uygulamadan sonra bitiyor.
  •  Cilt daha sağlıklı ve daha canlı olarak tazelenir. 
  • Cilt bariyerini daha güçlü kılar aynı zamanda gözeneklerin kapanmasına etki eder.
Menü